Productiever werken met Zoho CRM

28 februari 2020 - Taken, Zoho CRM

Productiever werken willen we allemaal. De realiteit is echter dat er in de praktijk vaak nog vele stappen gezet kunnen worden. Een goed opgezet CRM systeem kan hierbij helpen: je werkt niet langer met het systeem, maar het systeem werkt voor jou.

Efficiëntie en productiviteit bevorderen met Zoho CRM

De vraag die centraal staat bij het verhogen van de productiviteit is: hoe maak ik processen zo efficiënt en effectief mogelijk? En hoe zijn deze processen inzichtelijk en meetbaar? Kortom, hoe werk je productiever met behulp van Zoho CRM?

1. Maak lijstjes

Als je productiever wilt zijn, is lijstjes maken een belangrijk hulpmiddel. Maak aan het einde van de vorige werkdag, of het begin van de dag, een lijst met taken die gedaan moeten worden. Naast rust in je hoofd, geeft het ook overzicht in de hoeveelheid werk. Ook kun je aan de hand van het lijstje je productiviteit evalueren: wat is afgerond, wat staat nog open? En niet te vergeten, taken afstrepen geeft gewoon een heel voldaan gevoel!

En over productiviteit gesproken: CRM kan dit lijstje automatisch voor je maken. Eén van onze principes bij een CRM implementatie is het belang van takenlijsten voor medewerkers. Het CRM herkent met ingebouwde intelligentie welke taak er gedaan moet worden, en zal deze op het juiste moment en bij de juiste medewerker laten verschijnen. De medewerker hoeft de taak alleen nog maar uit te voeren. 

2. Automatiseer

Daarnaast is het natuurlijk de uitdaging om zo min mogelijk randzaken op het lijstje te hebben staan. Kostbare tijd heb je immers maar één keer te besteden.

Naast overzicht en structuur, werkt een goed CRM systeem vóór jou. Het neemt je werk uit handen! Dezelfde intelligentie die taken herkent, herkent ook de trigger waarop er een mail gestuurd moet worden naar een nieuwe lead of een gewonnen verkoopkans. Of wat dacht je van automatische afspraakbevestigingen en herinneringen? Productiever werken in CRM is snel gerealiseerd met behulp van workflows en blauwdrukken in Zoho CRM. 

3. Maak processen en data inzichtelijk

Daarnaast is het CRM een hulpmiddel om productiviteit te meten. In CRM kan namelijk precies inzichtelijk gemaakt worden hoeveel taken er zijn afgesloten, hoeveel leads er zijn opgevolgd en hoeveel whitepapers er zijn verstuurd.

Zo wordt het opvolgen van nieuwe leads, opportunity’s, afspraken of offertes een stuk gestructureerder, overzichtelijker en makkelijker.

Wil je hulp bij het implementeren van workflows, takenlijsten of automatische e-mails in Zoho CRM?
Neem gerust contact op! sales@tactick.nl of bel +31 85 001 3687

Lees meer over Zoho CRM.
Proefaccount Zoho CRM? Klik hier!

Hoe werk je productiever met Zoho CRM?

  • Maak je organisatie efficiënter door middel van een nieuw CRM systeem
  • Gebruik to do lijstjes
  • Automatiseer je processen
  • Creëer inzicht in je organisatie

 

Zo kun je productiever werken met Zoho CRM!

Hoe maak ik processen zo efficiënt en effectief mogelijk?